Intro til Vedic Art og de 17 principper

Fuldstændig uanstrengt: Enhver kan være med

Undervisning af Eva Bergmann, som leder Vedic Art i Danmark med over 20 års erfaring 

Udfold din kreativitet: Udfold dig selv

Vedic Art benytter 17 kunst principper og gennemgår dem på en sådan måde at man ved at arbejde med dem meget utraditionelt, får en indre oplevelse af dem og deres relation til ens eget liv. 

På denne måde får kunstudøvelsen en helt anden relevans. Det er som om man leger den indre kunstner og skaberkraft frem og får oplevelsen af at alt er muligt.

Historien bag Vedic Art: Curt Källman

Vedic Art er grundlagt af kunstneren og visionæren Curt Källman. Hans livsarbejde var virkelig at forbinde kunst med den transcendentale virkelighed, som overskrider tid og rum, og han har inspireret og betydet ufattelig meget for tusindvis af menneskers liv i hans fødeland Sverige og over hele verden. Han erkendte tidligt at al viden er indeni os selv, og han viste vejen gennem kunst.

Curt talte ofte om at have penslerne i himlen og fødderne på jorden.

”Vedic Art lærer ingen at male, nej, Vedic Art er en måde at huske, hvordan man maler. Ikke bare at huske, hvordan kunst skabes. Fra det første øjeblik, man hører de 17 vediske principper for kunst, begynder man at huske hele historien om ens liv. Hvor vi kommer fra og hvor vi skal hen. Vedic Art er et navigationskort. Brug kompasset i din hjerne til at finde fredens kammer i dit hjerte. Når du dypper din pensel i lys, rum og lykke vil evigheden blive afbildet. Når du går ind i dit kunstværk – i din egen selv-referende dialog – finder du den kode til hvordan livet kan leves, og hvordan et kunstværk kan åbne døre i himlen og på jorden.” — Curt Källman

“Kunst skal være et udtryk et kærlighedsudtryk ellers er det ingenting” ~Marc Chagall

“Jeg lukker mine øjne for at se” ~ Paul Gaugin

“Hvert barn er en kunstner. Problemet er hvordan man forbliver en kunstner, når man bliver voksen” ~ Pablo Picasso

“En linie er en prik som er gået en tur” ~ Paul Klee.

“Malerkunsten er til for at skabe en ny verden. Hvert værk opstår på samme måde som hele kosmos – og skaber tilsidst en symfoni af sfærernes musik. At skabe kunstværker er det samme som at skabe hele verden” ~ Wassily Kandinsky


”Kunstneren fremmer livet på et livløst stykke papir eller i en sten. Hvor livløs er ikke en sten! Men en kunstner, en billedhugger sætter liv i den. Det er derfor, det bliver kaldt en kunst. Det er en lille ting indenfor få centimeters eller meters begrænsning, men det liv, den udstråler, er et vidnesbyrd om livets fuldkommenhed, værens ubegrænsethed. Det appellerer straks til ethvert hjerte. Et kunstværk er blot en bølge af livet, en bølge af kærlighed, en bølge af evighed”. 

Maharishi 

“Kunst reproducerer ikke det synlige, snarere gør det det synligt”

~ Paul Klee

Vil du vide mere om Vedic Art eller være med på et kursus?