eva bergmann

Min baggrund +

Bachelor of Art (B.A.) i kunst og en B.A. i Science of Creative Intelligence fra Maharishi International University, Fairfield, Iowa USA (1988)

Lærer i Transcendental Meditation (1989)

Maharishi AyurVeda underviser og udøver Uddannelse (1990)

Doctor i Science of Creative Intelligence fra Maharishi European Research University, Holland (2018)

Lærer i de Avancerede Teknikker i Transcendental Meditation 

Uddannet som kunstlærer fra Vedic Art school, Øland, Sverige, samt til at give videregående kurser og lærerkursus (2002)

Uddannet indenfor Maharishi Ayurveda med speciale i Ædelstenlysterapi, som den første i Skandinavien (2010)

Uddannet indenfor Maharishi Ayurveda Marma Terapi (2019)


Lidt om hvad jeg har lavet +

Efter at have studeret, boet og undervist i USA, Schweiz, Holland, Ukraine og Frankrig har jeg arbejdet med at hjælpe folk til at leve mere af deres kreative intelligens og potentiale gennem undervisning i Transcendental Meditation, Maharishi Ayur Veda og bevidsthedsbaseret kunst og givet over 6000 behandlinger med Ædelstenslysterapi over hele Skandinavien og USA.

Min historie +

Engang i en fritime i syvende klasse i skolen sad jeg og tænkte over, hvad jeg ville bruge mit liv til. Det skulle være noget hvor man ikke blev stresset. Noget der gjorde folk glade. Det skulle være noget med kunst. Utroligt hvordan sådan et lille frø blev sået og kom til at spire mange år senere.

Siden da har jeg været dybt engageret i udviklingen af bevidstheden og i den intuitive forståelse af at alt hænger sammen dybest set. Uddannelse handler ikke bare om at fylde information på, men om at udvikle bevidstheden, som skal rumme viden, og derved udvikle vores kreative potentiale.

Mine rejser førte mig bl.a. til USA, hvor jeg har læst kunst på et universitet, som kombinerer almindelige fag såsom fysik, computervidenskab og kunst med bevidsthedsudvikling.

Efter mange år i udlandet hvor jeg har fyldt på min beholder, så er det nu tid at dele alt det jeg har lært med andre. Gennem alt hvad jeg laver, ønsker jeg at dele den glæde, dybde og kreativitet, jeg selv har oplevet med andre. 

Intro til hvad jeg også laver:

Alt hvad jeg laver har til formål at forbinde os med den underliggende intelligens bag alting i naturen, som er os på et dybere plan. Den indre kilde til lykke er grundtilstanden i vores bevidsthed. 

På overfladen kunne det se ud som om jeg laver meget forskelligt, men hvad der forener meditation, kunst, kreativitet og AyurVeda behandlinger, er at de alle har til formål at oplive mere glæde i livet, mere velvære og forbundethed til vores indre potentiale!

— Eva Bergmann


Grundlæggeren af Vedic Art Curt Kälman var også TM-lærer

Curt anbefalede alle at bruge TM til at dykke ind til kilden for kreativitet og tage den med ud i alt og i ens kunst

Teknikken til indre fred og velvære

Transcendental Meditation:
Den eneste meditationsform der er

1 Fuldstændig uanstrengt: Enhver kan udføre den

2 Læres én-til-én: Individuel instruktion fra en godkendt TM-lærer

3. Evidensbaseret: Hundredvis af offentliggjorte videnskabelige undersøgelser

4. Pålideligt effektiv: TM virker for alle

TM-dk.dk

Hvad er tm?

Enkel og uanstrengt

Transcendental Meditation er en enkel teknik, der udøves i 20 minutter to gange daglig, mens man sidder bekvemt.

Det er ikke en religion, filosofi eller livsstil. Mere end seks millioner mennesker i alle aldre, fra alle kulturer og religioner har lært TM.


Hvad sker der, når du mediterer?

Sindet falder let til ro

TM-teknikken tillader sindet let at falde til ro, indtil man oplever det mest stille og fredfyldte plan i bevidstheden. Den er fuldstændig anderledes, idet den ikke involverer koncentration eller fokus, intet forsøg på at “gøre sindet tomt”


Hvad er TMs værdi i dagligdagen?

Stress er skadelig for helbredet, lykke, kreativitet og produktivitet. Hundredvis af offentliggjorte videnskabelige undersøgelser af TM bekræfter dens evne til at mindske stress, øge hjernens funktion, styrke immunsystemet, og meget andet.


David Lynch taler om TM, transcendens og kreativitet

Vil du vide mere om TM eller lære at meditere?

Hvordan transcendens opliver vores indre intelligens

Når vi kontakter det dybeste niveau af intelligens oplives vores egen evne til at selv-heale på alle planer af krop, sind, følelser og sanser

Maharishi AyurVeda blev grundlagt i 1980erne af Maharishi Mahesh Yogi for at genoplive den ældgamle viden om ayurveda, som på den tid var meget opsplittet. Ayur betyder ”liv” og Veda er ”viden”, og ayurveda er verdens ældste kontinuerligt praktiserede system til sundhedspleje.

Hvad der adskiller Maharishi AyurVeda fra ayurveda, som den er blevet udøvet, er inklusionen af bevidsthed og dens vækst, som det primære fokus med henblik på udvikling af højere bevidsthedstilstande. Maharishi AyurVeda adskiller sig fra ayurveda derved, at den tager alle aspekter af mennesket i betragtning og lægger vægt på det fundamentale plan af ren bevidsthed som grundlaget for alt menneskeligt liv og al eksistens. Dette er i modsætning til traditionel ayurveda, som den længe er blevet udøvet. Dette vigtige aspekt af de ayurvediske skrifter var blevet glemt, og krop, sind og følelser blev behandlet uden at betragte personen holistisk som opstået af bevidsthed. Maharishi AyurVedas grundholdning er, at når den enkelte er i harmoni med den underliggende evige orden og intelligens, så vil vedkommende kunne glæde sig over et perfekt helbred. Sygdom er resultatet af mangel på kontakt med det underliggende plan af intelligens. Alle Maharishi AyurVedas tiltag og aspekter levendegør dette indre plan af intelligens og selv-helbredelse.

På denne måde er Maharishi Ædelstenslysterapi og Marma Terapi to af Maharishi AyurVedas metoder til at levendegøre kroppens indre intelligens for at genetablere den underliggende orden og genoprette sundheden.


Se Eva forklare hvad Ædelstenslysterapi er og hør erfaringer 

Ædelstenslysterapi opliver den indre intelligens

iboende intelligens

Ædelstenslysterapi er en effektiv ny behandling, der kombinerer en urgammel Vedisk viden om ædelstene med moderne teknologi. Ædelstenslysterapi skaber en blidt nærende indflydelse på de finere aspekter af sind og krop, og opliver og styrker kroppens iboende intelligens.

langt dybere

Lysbehandling har allerede i mange år været udbredt på hospitaler og klinikker som accepteret behandling for mange humør og søvnforstyrrelser, herunder depression og vinterdepressioner, og for nogle hudsygdomme. Men i modsætning til almindelig lysterapi, arbejder Ædelstenslysterapi på et langt dybere niveau af sind og krop og bevidsthed.


krystallinsk natur

Ifølge den Ayurvediske viden skaber hver ædelsten en udstråling af lys med specifikke gavnlige virkninger, som kan relateres til stenenes meget ordnede krystallinske struktur.

Marma terapi

Maharishi Marma Terapi

Helende Berøring

Maharishi Marma Terapi er en ældgammel behandling fra sundhedssystemet Maharishi AyurVeda.

Marma-punkter er forbindelsespunkter mellem bevidsthed og krop

Marma-punkter er de steder på kroppens overflade, som forbinder, styrer og regulerer strømmen af vital energi. De er forbundet med bestemte organer.

Maharishi beskrev Marma-punkter som “kosmiske omstillingsborde”. De er forbindelsespunkter mellem bevidsthed og krop. Stimulering af disse områder skaber samklang med naturens indre intelligens og forbinder individet med universets intelligens og genskaber derved balance og fjerner blokeringer.

Maharishi AyurVeda læge og forfatter Dr. Ernst Schrott har gennem mange års studier, forskning og klinisk erfaring arbejdet med en meget blid form for Marma terapi, som han kalder Sukshma Marma terapi. 

Suskhma er sanskrit og betyder blid, og i Sukshma Marma Terapi er den primære effekt på bevidsthedsniveauet og derefter på kroppen og dens organer. Maharishi’s grundlæggende syn på sundhed har altid været, at det er bevidstheden der styrer kroppen og ikke omvendt. 


Sukshma Marma er en meget blid berøring

Sukshma Marma er en meget blid berøring af disse vigtige punkter på kroppen kombineret med særlige æteriske marma aromaolie-blandinger, som er udviklet specielt til denne behandling og forstærker effekten. 

Behandlingen varer fra 30 minutter til 90 minutter og bringer indre ro, balance, velvære, afslappelse og energi. 

Hvad kunne Maharishi Marma terapi være godt for?

Der er mange forskellige marma behandlinger, alt efter hvad man har behov for – for hoved, hænder, fødder, ryg, mave, øjne, øre/næse/hals, åndedrætssystemet og en for stress.

Ofte føler patienten allerede efter ganske få minutters behandling en tydelig lettelse af symptomer såsom smerter i f.eks. nakke, skuldre, ryg, spændingshovedpine, mave/tarm eller underlivskramper. Den blide berøring af marmaerne i en afslappet tilstand skaber på en subtil måde dybtgående og helbredende impulser.

Praktiske oplysninger

Eva Bergmann er certificeret gennem TM foreningen til at give Maharishi Marma Terapi 

30 minutters behandling 350 kr.

1 times behandling     650 kr.

90 minutters behandling 950 kr

Alle behandlingstider inkluderer en hvileperiode.

For behandling i København, Aarhus og Silkeborg kontakt Eva Bergmann via formular   +45 36 98 06 88